Turbo

Skriv in ditt regnr.

Turbo

 

Turbo

Turbon är ett system som används för att öka effektiviteten i förbränningsmotorer och därmed generera högre och jämnare hastigheter. Systemet får sin energi från fordonets hastighet samt trycket i avgaserna som passerar förbränningsrummet. Därför krävs det att bilen når en viss hastighet innan turbon aktiveras.

Turboaggregatet fungerar alltså helt självständigt och drar inte energi från motorn, till skillnad från en kompressor som tar en delar av sin energi direkt från motorn. Dessutom återvinner turbon energi som annars går förlorad och ser därmed till att bilens förbränning effektiviseras.

På den svenska marknaden är turbon kanske mest känd tack vare Saab och deras Saab 99 turbo som lanserades 1979 följt av flera moderna modeller som också utrustats med turbo, däribland Saab 900 Turbo.

Köpa renoverad turbo online

Rebuilders är experter på bilmotorer och turboaggregat, och vi specialiserar oss på att renovera och sälja dessa delar. Eftersom vi framför allt säljer begagnade turbos kan vårt utbud variera något i samband med att produkter säljs och vi renoverar nya turbos.

Alla de turboaggregat som ligger till försäljning här på sajten är tillgängliga och går att beställa.

Byt inte turbo på egen hand

Oavsett om du ska byta ut en trasig turbo eller montera en ny på bilen bör du inte installera eller byta turboaggregat på egen hand; om du inte har full koll på vad du gör. Det är ett omfattande arbete där risken att något går fel är stor vilket, i sin tur, kan leda till onödiga skador i motorsystemet. Därför råder vi dig till att alltid uppsöka en verkstad när du ska byta turbo.

Med det sagt kan du med fördel beställa en renoverad turbo av oss. Vi servar och renoverar varje turbo på egen hand och garanterar att de håller den kvalitet som vi utlovar.

Alltid rätt turbo med regsök

Ett av de stora problemen med att köpa bildelar på nätet är att det ofta är svårt att hitta rätt del till en specifik bilmodell. Därför har vi bäddat in en av de mest sofistikerade regsökfunktionerna i branschen på vår sajt.

När du knappar in ditt registreringsnummer i sökfunktionen så filtrerar system ut de turbos som vi säljer som passar just din bil. På så sätt vet du att du alltid får rätt bildel till bilen.

Din ny turbo levereras så fort vi kan och skickas alltid från vårt eget lager där vi dels lagerhåller men även renoverar all turbos och motordelar som vi säljer.

Har du frågor om bilen, bildelar eller din turbo är du välkommen att kontakta oss.

Turbo
Tyvärr kan ej systemet hitta produkten du söker. Maila till oss så återkommer vi till dig med förslag på rätt produkt.
https://rebuilders.se/carsearch/index/inquiry
To Top